Privreda

Pratite nas na Google news

Arapi zainteresovani za investiranje u proizvodnju stočne hrane u BiH

Arapi zainteresovani za investiranje u proizvodnju stočne hrane u BiH
Foto: FIPA | Arapi zainteresovani za investiranje u proizvidnju stočne hrane u BiH
N.N.

Kompanija Bin Ham Group posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi se upoznala s uslovima i prilikama za investiranje u BiH.

S obzirom da Kompanija planira širiti djelatnost u inostranstvu, BiH je odabrana kao jedna od mogućih destinacija za investiranje, posebno u oblast proizvodnje stočne hrane i turizma. 

Kako je riječ o prvoj posjeti ove delegacije našoj zemlji, direktor Gordan Milinić je zaželio privrednicima dobrodošlicu u BiH, zahvalio se na posjeti, ističući da su investicije iz UAE dobrodošle u BiH.

Kako bi stekli bolju sliku o poslovnim prilikama u BiH, održana je prezentacija o mogućnostima ulaganja s osvrtom na poslovni ambijent, prednosti ulaganja u BiH, atraktivnih sektora poput turizma, energetike, metalo-prerade, poljoprivred i proizvodnje hrane, tekstilne industrije i ICT sektora.

Investitor su takođe informirani o koracima i uslovima za pokretanje privredne djelatnosti i osnivanje kompanije, uslovima privređivanja, statusu stranih investitora.

Posjeta je realizovana u organizaciji Ambasade BiH u UAE, na čelu s ambasadorom Šefikom Mujkanovićem, delegacija privrednika iz UAE i Omana predvođena Sheikom Mussallimom Bin Salemom Bin Hamamom, vlasnikom kompanije Bin Ham Group.

Kompanija Bin Ham Group osnovana je prije 43 godine, posluje u oblasti naftne industrije, energetike, elektronike i mehanike, građevinske industrije, kao i poljoprivrede i turizma, te zapošljava veliki broj radnika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije