Privreda

Avio-gigant upozorava: Otkazuje se 400 letova

Avio-gigant upozorava: Otkazuje se 400 letova
Foto: N.N. | Avio-gigant upozorava: Otkazuje se 400 letova

FRANKFURT -- Oko 150 od 400 letova avio-kompanije Rajaner predviđenih za srijedu u Njemačkoj biće otkazano zbog štrajka, rekao je marketinški direktor kompanije Keni Džejkobs.

Dvadesetčetvoročasovni štrajk koji su organizovali njemački sindikati pilota i komercijalnog osoblja počinje sutra u 3.00 po centralnoevropskom vremenu.

Irska niskobudžetna kompanija ranije je navela u saopštenju da putnici mogu besplatno da pomjere rezervacije od srijede na četvrtak, petak, subotu ili nedjelju.

Kompanija navodi da je to što će ostati 250 letova u Njemačkoj od predviđenih 400 znak da nema većinske podrške tim štrajkovima zakazanim dok se vode pregovori između Rajanera i njemačkih sindikata Kokpit i Verdi.

U avgustu se Rajaner suočio sa koordinisanim pokretom svog osoblja u pet evropskih zemalja, kada je otkazano 400 letova usred ljetnjih odmora, što je pogodilo 55.000 putnika.

Štrajk u Njemačkoj prethodi očekivanom evropskom štrajku koji treba u četvrtak u Briselu da ozvaniče sindikati iz Italije, Portugala, Španije, Holandije i Belgije. Oni su u zajedničkom saopštenju pomenuli petak 28. septembar kao datum za "najveći štrajk" u istoriji kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije