Privreda

BHANSA: Zahvaljujući kriznim mjerama minimizirana šteta pandemije

BHANSA: Zahvaljujući kriznim mjerama minimizirana šteta pandemije
Foto: Ministarstvo komunikacija i transporta BiH | BHANSA: Zahvaljujući kriznim mjerama minimizirana šteta pandemije

Direktor Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA) Davorin Primorac izjavio je danas tokom sastanka u sjedištu Agencije sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem da su zahvaljujući kriznim mjerama koje su preduzeli uspjeli minimizirati štetu prouzrokovanu pandemijom virusa korona.

"Uspjeli smo odgovoriti na novonastalu situaciju bolje od mnogih drugih agencija, što je prepoznato i od naših evropskih partnera koji su nam za to odali priznanje" izjavio je direktor BHANSA Davorin Primorac.

Primorac je tokom sastanka dodao da je na početku i u najtežim trenucima krize izazvane virusom korona ključnu ulogu u obezbjeđivanju pozitivnog stava BiH prema rješenjima koja su dolazila od Evropske organizacije za bezbjednost vazdušne plovidbe imalo Ministarstvo komunikacija i transporta na čelu sa ministrom Mitrovićem.

Mitrović je pozdravio aktivnosti rukovodstva BHANSA-e te najavio punu podršku Ministarstva u realizaciji zacrtanih planova Agencije pri poduzimanju mjera za prevazilaženje trenutnog stanja te rješavanja problema kadrovske strukture i tehničke opremljenosti za 2021. godinu.

BHANSA se početkom pandemije suočila sa skoro potpunom obustavom vazdušnog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije