Privreda

Banjalučka firma "Satwork" nagrađena prestižnim priznanjem

Banjalučka firma "Satwork" nagrađena prestižnim priznanjem
Foto: N.N. | Banjalučka firma "Satwork" nagrađena prestižnim priznanjem

BANJALUKA, ZAGREB - Prestižno međunarodno priznanje "Stvaratelji za stoljeća" stiglo je u Banjaluku, u kompaniju SATWORK d.o.o., koja je nagrađena za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za 2019. godinu.

Naime, nedavno je završena višemjesečna procedura izbora najboljih, a iz Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja "Stvaratelji za stoljeća", kojeg čine 15 članova-eksperata iz 11 zemalja, radosna vijest stigla je i u uspješnu banjalučku kompaniju.

Međunarodni komitet, kojim predsjedava prof. dr sc. Siniša Zarić iz Beograda, obavijestio je predstavnike SATWORK-a da im je, u konkurenciji 562 kandidata iz devet zemalja, jednoglasnom odlukom dodijeljeno ovo priznanje.

Nagrade i priznanja "Stvaratelji za stoljeća" dodjeljuju se na temelju jasnih kriterijuma, na području srednje i jugoistočne Evrope, u sedam kategorija.

U Banjaluku je stiglo u kategoriji za doprinos razvoju preduzetništva, navedeno je na priznanju koju dodjeljuju Međunarodni ekonomski forum Perspektive i Promo Global Zagreb, a temeljem Odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

PRESTIŽ: Biti u društvu dosadašnjih uglednih laureata ove prestižne nagrade za kompaniju SATWORK d.o.o. je velika čast i odgovornost.

Ova kompanija bavi se pružanjem usluga baziranih na GPS/GNSS tehnologijama i pionir je u pružanju ove vrste usluga na bh. tržištu.

Priznanje je stiglo u godini kada SATWORK proslavlja jubilarnih 15 godina uspješnog poslovanja na tržištu, tokom kojih je bilježio konstantan rast u svim segmentima.

Kompanija je kreator i vlasnik sopstvenog informacionog sistema (SatIRS).

"SATWORK je prije 15 godina našem tržištu ponudio uslugu satelitskog praćenja vozila, što je te 2005. godine bilo veoma hrabro i ambiciozno jer potencijalni korisnici nisu imali nikakva praktična znanja  iz te oblasti, a to u stvari i jeste nešto što definiše preduzetništvo", kažu iz SATWORK-a.

Kako dodaju, ne postoji model pomoću kojeg možete da procijenite da li neka ideja ima potencijal, da li će uspjeti na tržištu, a ukoliko se radi o ideji koja je inovativna, utoliko je neizvjesnost veća. Uvijek je, kako ističu, potrebna hrabrost da se krene u nešto novo, kao u životu, tako i u poslu.

"Mi iz SATWORK tima smo ponosni što smo bili pioniri na našem tržištu u oblasti kojom se bavimo i što smo, bez obzira na sve teškoće i probleme sa kojima smo se susreli na svom razvojnom putu, uspjeli sopstvenim, domaćim resursima, domaćom pameću, da se tako izrazimo, da razvijemo sopstveni informacioni sistem, da izgradimo i održimo  lidersku poziciju", poručuju iz ove banjalučke kompanije.

ČAST: Kako dodaju, priznanje koje su dobili u okviru manifestacije "Stvaratelji za stoljeća" za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za njih je svakako velika čast i potvrda da su na dobrom putu, da je njihov rad i rezultat i na regionalnom tržištu vrednovan i primijećen.

"Zadovoljstvo nam je da se nađemo u društvu zaista velikih imena regionalnog preduzetništva i privrede uopšte. U svom radu fokusirani smo na kvalitet usluge i potrebe klijenta i uvijek se trudimo da klijentima pružimo dodatnu vrijednost, pa tako i ovo priznanje posmatramo kao  svoju dodatnu vrijednost, dodatnu referencu koja našim klijentima može poslužiti kao potvrda da su dobro procijenili kome poklanjaju svoje povjerenje", kažu iz SATWORK-a.

SATWORK-u je priznanje stiglo zasluženo - ova kompanija zauzima lidersku poziciju u BiH u pogledu kvaliteta usluga, načina pružanja usluga, mogućnosti koje pruža korisnicima kroz svoju SatIRS platformu, kadrovske i infrastrukturne osposobljenosti, te konkurentnosti cijena.

U pismu upućenom SATWORK-u i ostalim dobitnicima priznanja, između ostalog, upućena je čestitka svim laureatima koji su, kako se navodi, svojim dugogodišnjim radom i stvaranjem doprinijeli razvoju preduzetništva i promovisanju preduzetničke kulture te time zaslužili prestižna priznanja "Stvaratelji za stoljeća".

"Hvala i na nesebičnom doprinosu u širenju poruke o važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvoj. Imamo još mnogo planova u budućnosti čime se otvara prostor za nastavak druženja, razvoj suradnje, razmjenu ideja i informacija. Uvjereni smo da će, iz godine u godinu, porodica laureata 'Stvaratelji za stoljeća' rasti te da ćemo dostići zavidan broj uspješnih koji će nam se pridružiti... Vidimo se dogodine, u ožujku, u prelijepom Dubrovniku...", ističe se u pismu.

VIZIONARI: Inače, cilj dodjele nagrada i priznanja "Stvaratelji za stoljeća" je da se javno oda priznanje i široj javnosti skrene pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Aktivnost izbora najboljih u preduzetništvu i za preduzetništvo te dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva na području srednje i jugoistočne Evrope "Stvaratelji za stoljeća" kontinuirano traje od 2014. godine.

Priznanja se dodjeljuju pojedincima, firmama, naučno-obrazovnim institucijama, lokalnim i regionalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, medijima itd. - dakle, svima koji predanim i kreativnim radom doprinose razvoju preduzetništva, a samim time i razvoju cjelokupne zajednice u kojoj živimo i stvaramo.

Neki od dosadašnjih laureata

-      Preduzetnici: Ante Vlahović, Svetozar Janevski, Anđelko Leko, Dragoljub Vukadinović...

-      Preduzeća: Zagrebačka banka, Koncern "Agram", "Orbico", "Metalac" Gornji Milanovac, FIS...

-      Organizacije: Unija poslodavaca Crne Gore, Udruženje poslovnih žena Srbije, "Manager" Slovenija...

-      Privatne zdravstvene ustanove - klinike/farmaceutske kompanije: "Svjetlost", "Alkaloid", Spec. bolnica "Sv. Katarina"...

-      Lokalne zajednice: Zagreb, Maribor, Inđija, Dubrovnik, Tešanj - Teslić - Žepče, Šibenik, Podgorica...

-      Mediji: HRT, RTCG, TV1, Business Media Group, eKapija, Poslovni dnevnik, Al Jazeera...

-      Osobe: Goran Milić, Branko Azeski, Ante Gavranović...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije