Privreda

"Banjalučka pivara" ekskluzivni distributer crnogorskih vina

"Banjalučka pivara" ekskluzivni distributer crnogorskih vina
Foto: N.N. | "Banjalučka pivara" ekskluzivni distributer crnogorskih vina

BANJALUKA - "Banjalučka pivara" postala je ekskluzivni distributer za bh. tržište proizvoda renomirane kompanije "13. jul - Plantaže" iz Podgorice.

Ugovor između ove dvije kompanije, kojim je "Banjalučka pivara" dobila status uvoznika i generalnog distributera, potpisan je u septembru, a predstavnici kompanija su uvjereni da će saradnja biti i više nego uspješna.

Nikolas Peni, generalni direktor "Banjalučke pivare", kazao je da je saradnja s "Plantažama" dokaz da uspješne kompanije prepoznaju da je "Pivara" siguran partner na koji mogu dugoročno računati.

"Zadovoljstvo mi je da najavim saradnju s nadaleko poznatom kompanijom '13. jul - Plantaže', koja posjeduje najveći vinograd u Evropi. Dijelimo istu filozofiju poslovanja kao društveno odgovorne kompanije, jer nam je najvažniji kvalitet proizvoda", rekao je Peni.

U "Plantažama" su uvjereni da će ovo partnerstvo donijeti dobrobit za obje strane i ističu kako su u "Banjalučkoj pivari" prepoznali partnera na kojeg se mogu osloniti kako bi ojačali svoju poziciju na tržištu u BiH.

Veselin Đurišić, direktor marketinga i prodaje u kompaniji "13. jul - Plantaže", rekao je da su u BiH, posebno u Banjaluci, uvijek imali tržište istinskih ljubitelja crnogorskih vina.

"'Banjalučka pivara' je veliki brend i sigurno ćemo zajedničkom saradnjom napraviti ozbiljan rezultat", kazao je Đurišić.

Dodao je da će kroz ovu saradnju unijeti novitete u poslovanje i ojačati svoju poziciju na tržištu BiH.

Ova crnogorska kompanija godišnje proizvede oko 22 miliona kilograma grožđa, plasirajući oko 16 miliona flaširanih proizvoda, koje izvozi u više od 40 zemalja svijeta, zbog čega su čuvena vina vranac, vranac pro korde i krstač nagrađivana naprestižnijim svjetskim priznanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije