Privreda

Belenzada: Radnici Mitala traže garancije

Belenzada: Radnici Mitala traže garancije
Belenzada: Radnici Mitala traže garancije

BANJALUKA - Predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada istakao je da radnici "Arselor Mitala" traže garancije da im neće biti ugrožena radna mjesta nakon što budu prodate akcije Rudnika željezne rude "Ljubija".

"Nema garancija da će `Izrael investment grupa` ispoštovati sve što je navela u ponudi za kupovinu akcija `Ljubije`, među kojima je zapošljavanje novih radnika", rekao je Belenzada u obraćanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

On je podsjetio da je radnicima u "Arselor Mitalu" prosječna plata 1.100 KM i da su izmirene sve predviđene obaveze. 

Belenzada je upozorio da bi, nakon prodaje akcija, "Arselor Mital" mogao odustati od rada u Prijedoru, čime bi bile ugrožene i "Željeznice Republike Srpske", koje rudu sada prevoze do Željezare u Zenici. 

"Pozivam poslanike da dobro razmisle prije nego što glasaju o prodaji akcija, jer od situacije u `Ljubiji` zavisi cijela prijedorska regija", zaključio je Belenzada. 

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske razmatraju Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku Vlade o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija" Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije