Privreda

Beograđani rado hrle u Trebinje

Beograđani rado hrle u Trebinje
Foto: N.N. | Beograđani rado hrle u Trebinje

BEOGRAD - Turistička ponuda Trebinja je predstavljena ovog vikenda u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Na deset tipskih štandova i sa preko 50 učesnika, svima koji su se u petak, subotu i nedjelju našli u ovoj ulici nuđeni su autohtoni hercegovački proizvodi i turistički materijal, uz igru i pjesmu trebinjskog KUD-a "Alat".

"Nas iz Trebinja je ovdje došlo preko 50, ali je u ova tri dana mnogo više Trebinjaca i Hercegovaca s nama igralo i pjevalo, kao i drugi brojni posjetioci iz Srbije koji su mi prilazili i čestitali, uz obećanja da ove godine svakako ljetuju u Trebinju", kazao je u Knez Mihailovoj ulici gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji se u jednom momentu i sam priključio igračima KUD-a "Alat".

Napominjući da su mu mnogi od gostiju štandova kazali da su i ranije boravili u Trebinju i da namjeravaju doći ponovo, gradonačelnik je kazao da je potrebno goste animirati samo za prvi dolazak, a onda se oni svake godine vraćaju na svoje stare destinacije.

To je potvrdio i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, ističući da Beograđani rado ljetuju u Trebinju.

"Beograđani se u Trebinju osećaju kao kod kuće, tako da pokušavamo da napravimo da se Trebinjci kod nas osećaju kao kod kuće. Ono što je bitno jeste činjenica da je Beograd sa dva miliona stanovnika značajno tržište, ne samo za Trebinje, već i za ceo region, ali je Trebinje odavno prepoznatljivo u Beogradu i naši stanovnici, uz bratsku bliskost, u Trebinju su pronašli neke omiljene destinacije kakve drugi nemaju", kazao je Popović.

O velikom značaju beogradskog turističkog tržišta govorio je i Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinja, ističući zadovoljstvo što se nakon nekog vremena Trebinje ponovo predstavlja Beogradu.

"Godinama unazad nama su gosti najviše iz Srbije, a među njima su najbrojniji iz Beograda, tako da smo i prošle godine, uprkos pandemiji virusa korona, zabilježili značajne rezultate, a preko 90 odsto gostiju je bilo upravo iz Srbije", kaže Vico.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije