Privreda

Beogradski aerodrom oborio još jedan rekord

Beogradski aerodrom oborio još jedan rekord
Foto: N.N. | Beogradski aerodrom oborio još jedan rekord

BEOGRAD - Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" oborio je danas još jedan rekord - petomilionitog putnika na odlaznom letu Er Srbije mjesec dana ranije nego prošle godine.

"Gotovo mesec dana ranije nego prošle godine, Aerodrom ''Nikola Tesla'' danas je opslužio svog 5-milionitog putnika na odlaznom letu nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia JU654 za Moskvu. Time je oboren još jedan rekord beogradskog aerodroma, u istorijski najuspešnijoj godini po svim parametrima poslovanja", navodi se u saopštenju Aerodroma.

Dodaje se i da su prvih sedam dana novembra "završeni izvanredno sa rastom broja putnika od 9,1 odsto, a do kraja godine očekuje se da će 5,8 do šest miliona putnika koristiti usluge aerodroma, čime će biti postavljen novi rekord u godišnjem broju putnika koji su koristili usluge Aerodroma ''Nikola Tesla''".

Beogradski aerodrom u prvih 10 mjeseci 2018. godine zabilježio je povećanje broja putnika za šest odsto, a promet robe i pošte uvećan je 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu, kapacitet prihvata i otpreme putnika na Aerodromu ''Nikola Tesla'' povećan sa oko 5,5 miliona na oko 7,5 miliona putnika godišnje. U modernizaciju i razvoj Aerodroma ''Nikola Tesla'' uloženo je oko 70 miliona evra, čime je zaokružen petogodišnji investicioni ciklus", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije