Privreda

BiH na najvećem privrednom sajmu u arapskom svijetu

BiH na najvećem privrednom sajmu u arapskom svijetu
Foto: Ilustracija | BiH na najvećem privrednom sajmu u arapskom svijetu

SANSKI MOST - BiH je jedina zemlja iz regiona bivše Jugoslavije koja će imati vlastiti paviljon na predstojećem privrednom sajmu "Global Village", koji će se u periodu od novembra ove do aprila iduće godine održati u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

  Najveće zasluge za to što će privrednici i kompanije iz naše zemlje imati priliku da predstave svoje proizvode i usluge na ovom najvećem privrednom događaju u arapskom svijetu pripadaju Sanjaninu Suadu Dudiću. On u posljednje dvije godine, u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH, organizirao odlazak privrednika  iz naše zemlje na privredni sajam koji se održava u glavnom gradu pomenute arapske zemlje Abu Dabiju.

Dudić je rekao kako će se paviljon prostirati na površini od nekoliko dunuma, te će biti uređen po uzoru na sarajevsku Baščaršiju, a priliku da predstave svoje proizvode imaće trideset privrednih subjekata iz BiH. "Privredni festival u Dubaiju svake godine posjeti oko 22 miliona ljudi, tako da će privrednici iz BiH koji budu izlagali svoje proizvode imati priliku da se u dobrom svjetlu predstave na arapskom tržištu", rekao je Dudić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije