Privreda

BiH odobren izvoz govedine u UAE

BiH odobren izvoz govedine u UAE
Foto: Fena | BiH odobren izvoz govedine u UAE

​SARAJEVO - Bosni i Hercegovini je od danas, 12. februara, odobren izvoz mesa goveda u Ujedinjene Arapske Emirate.

"BiH je ispunila sve uvjete za izvoz mesa goveda u Ujedinjene Arapske Emirate i od danas je na spisku zemalja kojima je dozvoljen izvoz mesa goveda u ovu zemlju", kazao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Ukidanje zabrane na uvoz mesa goveda iz BiH u UAE ministar Košarac inicirao je na početku mandata, podsjeća se u saopštenju Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

"Raduje me što su urodile plodom brojne konkretne aktivnosti i mjere koje smo preduzeli u kratkom vremenskom periodu, tako da danas imamo  konkretan rezultat", istaknuo je Košarac.

Nakon što je BiH odobren izvoz mesa goveda u tu zemlju, ministar je napomenuo da je sada potrebno preduzeti korake u cilju usaglašavanja veterinarsko-zdravstvenog certifikata između nadležnih institucija za poslove veterinarstva dvije zemlje, kao i odobravanje klaonica nadležnih tijela UAE.

Spisak država kojima je dozvoljen uvoz mesa goveda u Ujedinjene Arapske Emirate objavljen na stranici Ministarstva klimatskih promjena i okoline te zemlje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije