Privreda

"Bimal" preuzima većinski udio u "Bečejki"

"Bimal" preuzima većinski udio u "Bečejki"
Foto: Bimal | "Bimal" preuzima većinski udio u "Bečejki"
Agencije

Brčanska kompanija "Bimal" i fabrika stočne hrane "Bečejka" potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem je Bimal izrazio namjeru za preuzimanje većinskog vlasničkog udjela u ovoj fabrici.

Bimal Grupa je izvršila prijavu koncentracije nadležnim regulatornim tijelima za zaštitu konkurencije u Srbiji i u Bosni i Hercegovini, te podnosi iste prijave i u ostalim nacionalnim institucijama u kojima postoji obaveza prijave.

"Bimal Grupa" preko svoje firme "Bimal Agri" u Bečeju već godinama sarađuje s fabrikom stočne hrane "Bečejka". Imajući u vidu da se "Bimal Agri" i "Bečejka" nalaze u neposrednoj blizini, prirodni put je da se ove dvije cjeline spoje u ekonomski i logistički ujedinjen agroindustrijski kompleks, koji bi kao dio "Bimal Grupe" dobio snažniju poziciju u smislu tehnološkog znanja i izvoznog potencijala, saopšteno je iz "Bimala".

"Bimal" je 2019. godine kupio fabriku za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" sunce u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike "Bečejka" nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji. Sticanjem vlasništva u fabrici stočne hrane "Bečejka", "Bimal" stvara dodatan potencijal i poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

U sastavu "Bimal Grupe" danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" u Brčkom i "Bimal sunce" u Somboru, "Bimal Trading" i "Bimal Invest" u Beogradu, "Bimal Agri" u Bečeju, i "Žitopromet" i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede - IRUP u Brčko.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije