Privreda

Bojan Luburić novi predsjednik Uprave MF banke

Bojan Luburić novi predsjednik Uprave MF banke
Foto: N.N. | Bojan Luburić novi predsjednik Uprave MF banke

Nadzorni odbor MF banke je na redovnoj sjednici donio odluku da imenuje Bojana Luburića, dosadašnjeg člana Uprave, za novog predsjednika Uprave MF banke s mandatom od 4 godine.

Sandra Lonco, koja je do sada bila na ovoj funkciji, imenovana je za člana Uprave. Nadzorni odbor je dodijelio mandat i sadašnjem članu Uprave Draganu Đuriću, čime je Uprava MF banke dobila kompletan sastav, sa novim mandatom za sve članove.

Aleksandar Kremenović, predsjednik Nadzornog odbora MF banke je povodom imenovanja Bojana Luburića za predsjednika Uprave rekao: „Bojan Luburić je veoma dobar izbor i u skladu je s našim opredjeljenjem da afirmišemo mlade i obrazovane stručnjake. Kao član Uprave i direktor tržišta, obavio je odličan posao na planu redizajniranja i unapređenja procesa u veoma izazovnom okruženju tokom protekle 3 godine. Vjerujem da ćemo uz ambicioznu strategiju i sposoban tim nastaviti stabilan rast kakav smo bilježili do sada."

Nadzorni odbor je čestitao Upravi i cijelom timu MF banke na ostvarenim rezultatima, kao i na stabilnom poslovanju u protekloj godini.

„Svi ključni pokazatelji rasta MF banke su odlični, a ostvareni su svi postavljeni ciljevi u 2018. Nastojaćemo da se i dalje razvijamo kao moderna banka, te da poslujemo još brže i efikasnije, što je i do sada bio naš prepoznatljiv kvalitet", naglasio je Kremenović.

Bojan Luburić se MF banci pridružio 2010. godine kao kreditni službenik. U periodu od 2013. do 2015. godine je vodio Odjel za korporativne i javne klijente, zatim Službu za razvoj i obučavanje, a nakon toga je bio na poziciji Direktora tržišta. Profesionalni put u bankarstvu je započeo krajem 2009. godine. Ekonomiju je diplomirao na Univerzitetu u Banjaluci 2008. godine, a 2009. godine je magistrirao na Poslovnoj školi Univerziteta u Londonu (Sir John Cass Business School, Univeristy of London).

U aprilu 2017. godine je imenovan za člana Uprave MF banke, kada je preuzeo odgovornost za sektore tržišta, marketinga, ljudskih resursa i digitalizaciju ukupnog poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije