Privreda

Pratite nas na Google news

Borisov kritikuje EK zbog obustave izgradnje Južnog toka

Borisov kritikuje EK zbog obustave izgradnje Južnog toka
Foto: Arhiva | Borisov kritikuje EK zbog obustave izgradnje Južnog toka
Tanjug

Bugarski premijer Bojko Borisov kritikovao je Evropsku komisiju jer je, kako tvrdi, obustava izgradnje gasovoda Južni tok pretvorila Tursku u "centar za distribuciju gasa".

Da je Južni tok izgrađen, rekao je Borisov, Evropska komisija bi imala instrument "Bugarska-Ukrajina", ali sada se pojavio treći igrač - Turska.

"I to ste učinili vi iz Evropske unije", istakao je Borisov, prenosi Sputnjik.

On je prokomentarisao i pitanje tranzita ruskog gasa kroz Ukrajinu, rekavši da on smatra da Rusija od te rute neće odustati.

"Ruske gasne kompanije zavise od naših para. Zašto bi bilo ko obustavljao tranzit tog gasa, šta mislite, da će htjeti tek tako da se odreknu tih pet milijardi evra?", retorički je upitao Borisov, prenosi B92. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije