Privreda

Pratite nas na Google news

Brčko ima ozbiljne kompanije

Brčko ima ozbiljne kompanije
Foto: N.N. | Brčko ima ozbiljne kompanije
G.L.

BRČKO - Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Zatler posjetio je Agroindustrijski kompleks "Studen Holdinga" u Brčkom.

Tokom posjete ambasador Zatler obišao je proizvodne pogone fabrike za proizvodnju jestivog ulja "Bimal", "Studen-agrana" Rafineriju šećera i proizvodnju brčanske kafe "Mingos".

"Svaka posjeta Agroindustrijskom kompleksu 'Studen Holdinga' je značajna potvrda da Brčko ima ozbiljne kompanije koje pozitivno utiču na privredu i brendiranje Brčko distrikta", rekla je Nataša Pucar, direktorica Korporativnih komunikacija "Studen Holdinga".

Prilikom posjete "Studen Holdingu" razgovaralo se o ekonomskim temama u Bosni i Hercegovini, privrednom ambijentu u Brčko distriktu te daljim ulaganjima. Jedna od tema sastanka bilo je i nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta i "Studen grupe", što je prvi preduslov za realizaciju predstavljenih poslovnih investicija u Brčkom.  

Posebno je predstavljena i posljednja akvizicija "Bimal grupe", čime je "Bimal" preuzeo fabriku jestivog ulja "Novo sunce" u Somboru. 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije