Privreda

Brčko ima ozbiljne kompanije

Brčko ima ozbiljne kompanije
Foto: N.N. | Brčko ima ozbiljne kompanije

BRČKO - Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Zatler posjetio je Agroindustrijski kompleks "Studen Holdinga" u Brčkom.

Tokom posjete ambasador Zatler obišao je proizvodne pogone fabrike za proizvodnju jestivog ulja "Bimal", "Studen-agrana" Rafineriju šećera i proizvodnju brčanske kafe "Mingos".

"Svaka posjeta Agroindustrijskom kompleksu 'Studen Holdinga' je značajna potvrda da Brčko ima ozbiljne kompanije koje pozitivno utiču na privredu i brendiranje Brčko distrikta", rekla je Nataša Pucar, direktorica Korporativnih komunikacija "Studen Holdinga".

Prilikom posjete "Studen Holdingu" razgovaralo se o ekonomskim temama u Bosni i Hercegovini, privrednom ambijentu u Brčko distriktu te daljim ulaganjima. Jedna od tema sastanka bilo je i nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta i "Studen grupe", što je prvi preduslov za realizaciju predstavljenih poslovnih investicija u Brčkom.  

Posebno je predstavljena i posljednja akvizicija "Bimal grupe", čime je "Bimal" preuzeo fabriku jestivog ulja "Novo sunce" u Somboru. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije