Privreda

Pratite nas na Google news

Britanska aviokompanija otkazuje linije za Hrvatsku

Britanska aviokompanija otkazuje linije za Hrvatsku
Foto: PIxabay/Ilustracija | Britanska aviokompanija otkazuje linije za Hrvatsku
Tanjug

ZAGREB - Britanska niskotarifna avio kompanija JET2 ukinula je linije prema hrvatskim aerodromima u 2021. godini, saopštila je kompanija Kroacija aviejšn (Croatia Aviation).

Ova je britanska kompanija je u ovogodišnjem ljetnjem redu letenja saobraćala prema Puli, Splitu i Dubrovniku, znatno manje u odnosu na prošlu godinu, što je bilo i za očekivati s obzirom na globalnu pandemiju, a nakon što je Velika Britanija krajem avgusta stavila Hrvatsku na "crvenu listu", ova je kompanija je otkazala sve letove prema hrvatskim aerodromima za ovu godinu, prenosi portal Index.

Kako se navodi, zbog kontinuirane nesigurnosti izazvane pandemijom covida-19, kompanija je odustala od uvođenja linija prema Zadru u ljeto 2021. godine, a planirano je bilo i uvođenje dvije linije za Zadar iz Mančestera i Londona.

Putnici koji su već kupili karte za ljeto 2021. godine u Zadru biće kontaktirani od strane kompanije kako bi im ponudili alternativu, što uključuje rezervaciju leta prema aerodromu Split prema kojoj će saobraćati i sledećeg ljeta.

Osim Zadra, kompanija idućeg leta neće imati ni liniju ka Puli.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije