Privreda

Brnabićeva otvorila trojne pregovore o Fijatu

Brnabićeva otvorila trojne pregovore o Fijatu
Foto: Ilustracija | Brnabićeva otvorila trojne pregovore o Fijatu

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić otvorila je trojne pregovore u Vladi Srbije između predstavnika Vlade Srbije, rukovodstva kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" i zaposlenih u toj kragujevačkoj fabrici.

Brnabićeva je prvenstveno zahvalila radnicima na odluci da prekinu štrajk i nastave proizvodnju, a rukovodstvu kompanije na otvorenoj komunikaciji u prethodnom periodu. 

"Problem uvek može da iskrsne, ali je važno da se na vreme razgovara o tome i zajednički pronađe rešenje", navela je Brnabićeva. 

Ona je dodala da je Vlada Srbije oformila posebne institucije koje se bave mirnim rješavanjem sporova, kao i da se ubuduće na ovakve mehanizme treba više oslanjati, saopšteno je iz Kancelarije za medije Vlade Srbije. 

Brnabićeva je predložila kontinuitet u razgovorima u toku današnjeg i narednih dana s ciljem pronalaženja najboljeg rješenja za sve, imajući u vidu da ima dosta tema o kojima mora da se razgovara. 

Predsjednik štrajkačkog odbora kragujevačkog "Fijata" Zoran Marković prenio je zahtjeve radnika i posebno istakao optimizaciju rada i bolje uslove. 

Trojni pregovori u Vladi Srbije u Beogradu o "Fijatu" se nastavljaju. 

Radnici "Fijata" počeli su štrajk i obustavili proizvodnju 27. juna, a sinoć je u Kragujevcu, nakon sastanka Brnabićeve sa predstavnicima štrajkača, dogovoreno da danas u Vladi počnu pregovori sa poslodavcem i da se radnici vrate u pogon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije