Privreda

Butković najavio obnavljanje svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku

Butković najavio obnavljanje svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSEL | Butković najavio obnavljanje svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku
N.N.

BRČKO - Ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković rekao je danas u Brčkom da će, na osnovu sporazuma koji je prošle godine potpisao sa ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem, biti obnovljeno svih 10 mostova koji povezuju BiH i Hrvatsku, te da je jedan od njih i most Brčko-Gunja.

Butković je istakao da su hrvatska Vlada, resorno ministarstvo i "Hrvatske ceste" izrazili spremnost i odlučnost da po uzoru na Svilaj i Gradišku nastave još snažnije gradnju i obnovu svih mostova koji povezuju dvije zemlje.

Govoreći o odluci o tranzitnom prevozu preko graničnih prelaza između BiH i Hrvatske, Butković je istakao da nije bilo nikakvih zabrana ni ograničenja proteklih 12 godina, koliko je odluka na snazi.

On je rekao da Hrvatska nije preduzimala nikakve radnje da se ograniči tranzitni prevoz u Hrvatsku i da će to pitanje biti riješeno u saradnji sam Ministarstvom komunikacija i transporta u Vijeći ministara BiH na kvalitetan način.

"Obuhvatićemo sve granične prijelaze, kompletan tranzit i dozvoliti formalno odlukom da to bude legalno, onako kako bude interes BiH", pojasnio je Butković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije