Privreda

CNN: Svjetski klub mega milijardera dobio novog člana

CNN: Svjetski klub mega milijardera dobio novog člana
Foto: Image by kalhh from Pixabay | CNN: Svjetski klub mega milijardera dobio novog člana

NJUJORK - Svjetskom klubu milijardera pridružio se još jedan član, Brajan Armstrong, glavni izvršni direktor platforme za trgovanje kriptovalutama Coinbase.

Spektakularan ovonedjeljni debi Coinbasea na Nazdak berzi, na kojem je kompanija dostigla tržišnu vrijednost od skoro 100 milijardi dolara, učinila je Armstonga instant mega-milijarderom, izvještava američka TV stanica "CNN".

Njegovih približno 40 miliona akcija, koje posjeduje u Coinbaseu, postalo je vrijedno oko 16 milijardi dolara.

Platgoma Coinbase, koju je Armstrong osnovao 2012. godine, omogućava korisnicima da kupuju, prodaju i čuvaju kriptovalute, poput Bitcoina i Ethereuma. Njegova kompanija je u posljednje vrijeme postala izuzetno popularna usljed rasta interesovanja za kriptovalute, naročito za Bitcoin, čija je vrijednost rasla munjevitom brzinom tokom pandemije.

Prema podacima sa internet stranice Coinbasea, ova kripto berza ima više od 35 miliona korisnika u više od 100 zemalja, sa oko 25 milijardi dolara imovine na platformi i ukupnim prometom od 320 milijardi dolara.

Ipak, Armstrong nema toliki publicitet u javnosti kao kompanija koju kontroliše. Ovaj 38-godišnjak je 2011. godine radio kao softverski inženjer u Airbnbu oko godinu dana, a prije toga je skoro 10 godina bio izvršni direktor i osnivač onlajn Univerziteta Tutor.

Magistrirao je računarstvo na Univerzitetu "Rice".

Armstrong je aktivan na društvenoj mreži Twitter, na kojoj ima oko 550.000 pratilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije