Privreda

Čadež: Srpska atraktivna destinacija za investitore

Čadež: Srpska atraktivna destinacija za investitore
Foto: Srna | Čadež: Srpska atraktivna destinacija za investitore
Srna

BEOGRAD - Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je Republika Srpska atraktivna destinacija za investitore i šest do sedam kompanija već imaju konkretne planove šta bi željeli da proizvode u Srpskoj.

Pred početak konferencije "Investicioni potencijali Republike Srpske", koja se održava u Beogradu, Čadež je istakao da je ponosan što će danas komapnijama iz Srbije biti predstavljeno šta mogu da očekuju od Republike Srpska, odnosno koji su to benefiti kada je riječ o investicijama.

Prema njegovim riječima, biće veoma konkretnih ugovora, šest do sedam kompanija imaju već konkretne planove šta bi željele da proizvode u Republici Srpskoj.

Čadež je u izjavi novinarima podsjetio da su kompanije iz Srbije uložile u Srpsku više od milijardu evra.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić napomenuo je da je Srbija najveći investitor u Srpsku, ali da je potreban mnogo veći iskorak i da za realizaciju tako velikih projekata Srpska mora da ima kvalitetnu infrastrukturu.

On je naveo da na današnjem skupu učestvuju četiri lokalne zajednice iz Srpske koje mogu da prihvate takve investitore i da danas očekuje veću zainteresovanost investitora iz Srbije.

Vlada Republike Srpske je opredijeljena za reforme i da mnogi zakoni idu u pravcu privlačenja investicija, rekao je Ćorić, koji se nada većem obimu trgovinske razmjene. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije