Privreda

Cicović: Na najbolji način predstavljen turizam Srpske

Cicović: Na najbolji način predstavljen turizam Srpske
Foto: RTRS | Cicović: Na najbolji način predstavljen turizam Srpske

Šef Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović rekao je da je nastup Republike Srpske na danas završenom 45. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu bio najbolji na ovoj sajamskoj manifestaciji.

Cicović je naglasio da je na najbolji način predstavljena turistička privreda i ponuda Srpske, a štand Republike Srpske su posjetili zvaničnici Srpske, Srbije, regiona i svijeta.

“Sve ove dane sajma na našem štandu je bilo aktivno. Promovisan je i "Sedmi Јahorina ekonomski forum", kao i sve značajne turističke destinacije. Mislim da će ovogodišnji nastup Srpske siguro doprinijeti pozitivnom trendu kada je riječ o razvoju turizma i turističke privrede u Srpskoj”, rekao je Cicović.

On je naveo da su turistička ponuda i turističke destinacije Srpske predstavljene na jednom mjestu, na prostoru od 326 metara kvadratnih, te da je na tom prostoru napravljena čitava ulica Republike Srpske, sa štandovima gdje su turistička privreda predstavila na najbolji način.

Cicović je naveo da su Predstavništvo i Turistička organizacija Republike Srpske /TORS/obezbijedili zajednički reprezentativni štand od 60 metara kvadrantih, gdje se predstavio veliki broj lokalnih turističkih organizacija.

Na sajmu su bili prisutni i štandovi turističkih organizacija Banjaluke, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Višegrada i Brčko distrikta, kao i štandovi Ski centra "Ravna planina - Stan promet" Pale, Nacionalnog parka "Kozara" i Banje "Mlječanica".

“Na najbolji način smo sigurno predstavili turističku privredu Republike Srpske. Podrška Ministarstva trgovine i turizma Srpske bila je bezrezervna sve vrijeme sajma”, istakao je Cicović.

On je dodao da je sve vrijeme sajma na štandovima Republike Srpske bio prisutan ministar trgovine i turizma Denis Šulić sa pomoćnicima.

Cicović je podsjetio da je odmah nakon otvaranja sajma štand Republike Srpske posjetio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i informisao se šta Srpska u ovom trenutku ima da ponudi iz turističke privrede.

On je dodao da je štand Republike Srpske posjetio veliki broj uglednih gostiju, ministri u Vladi Srbije i to turizma Husein Memić, sporta Zoran Gajić, unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, zatim i ministar turizma Crne Gore Vladimir Martinović, sa kojim je razgovarao resorni ministar Srpske Šulić.

Cicović je napomenuo da je štand posjetio i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, zajedno sa ministrom bez portfelja u Vladi Srbije zaduženim za dijasporu Đorđem Milićevićem.

Štand Republike Srpske je posjetio i ministar ekonomije egzotične države Sao Tome i Principe Dizni Liete Ramos, koji je razgovarao o saradnji sa Šulićem, kao i predstavnici univeriteta iz Skoplja, zajedo sa predstavnicima Turisitčke organizacije Sjeverne Makedonije.

Na marginama otvaranja sajma, Šulić je imao kratki susret sa zamjenikom direktora Turističke organizacije Grčke Konstantinosom Zikosom.

Ocjenjujući nastup Srpske, Cicović je rekao da je konstantovano i šta je to što naredne godine treba uraditi da nastup Srpske bude još efikasniji i efektniji.

“Mislim da ćemo zajedno sa Ministarstvo trgovine i turizma, TORS-om i turističkim organizacijama gradova i opština Srpske, već nakon ovog sajma, kako smo se i dogovorili, započeti pripreme za nastup na sljedećem 46. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu iduće godine”, istakao je Cicović.

Turistička ponuda Republike Srpske ove godine je prvi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu objedinjena na jednoj lokaciji, odnosno 10 izlagača iz Srpske je na prostoru od 326 metara kvadratnih predstavilo ljepote i ponudu Republike svim posjetiocima Beogradskog sajma.

Nastup na ovom sajmu je od velikog interesa za Republiku Srpsku, jer najveći broj posjetilaca i turista u Srpsku dolazi upravo iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije