Privreda

Pratite nas na Google news

Crna Gora suspendovala letove ka sjeveru Italije

Crna Gora suspendovala letove ka sjeveru Italije
Foto: Ilustracija | Crna Gora suspendovala letove ka sjeveru Italije
Fena

Crnogorske vlasti su od subote, radi sprečavanja širenja virusa korona, privremeno zabranile letove iz Crne Gore prema sjeveru Italije.

"Zbog trenutne epidemiološke situacije koja vlada na sjeveru Italije Ministarstvo zdravlja je donijelo odluku o privremenoj zabrani putovanja iz Crne Gore ka sjeveru Italije i obrnuto. Naredba se donosi radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge zemlje", saopštno je iz ministarstva.

Radi se o letovima za Bolonju i Milano za koje iz podgoričkog aerodroma redovno lete  WizzAir i Ryanair.

Navodi se da se radi o preventivnoj mjeri koja je donesena na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, koje je procijenilo da avionima iz Bolonje i Milana "dolazi veliki broj putnika i mogućnost unosa virusa u Crnu Goru je velika“.

Iz Crne Gore ka Italiji prometuju četiri kompanije: Montenegro Airlines, AlItalia, WizzAir i Ryanair, koje lete prema Milanu, Bolonji i Rimu.

Letovi prema italijanskoj prestonici, kako je saopšteno, nisu suspendovani, ali se putnici koji doputuju u Crnu Goru iz Rima stavljaju pod zdravstveni nadzor, prije svega zbog vezanih letova s drugim evropskim centrima,.

"Molimo putnike koji putuju iz pravca Milana, konekcijama preko Rima, Budimpešte ili Tirane, da se obvezno jave graničnoj policiji ili sanitarnoj inspekciji da ih se stavi pod zdravstveni nadzor", apelirala je glavna sanitarna inspektorica Crne Gore Višnja Orban.

Avio kompanija WizzAir saopšteila je da su letovi za Milano prekinuti do 2. aprila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije