Privreda

Čubrilović-Vlaisavljević: Uspostaviti veći broj avio-linija sa banjalučkog aerodroma

Čubrilović-Vlaisavljević: Uspostaviti veći broj avio-linija sa banjalučkog aerodroma
Foto: N.N. | Čubrilović-Vlaisavljević: Uspostaviti veći broj avio-linija sa banjalučkog aerodroma

BANJALUKA – Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske razgovarao je danas, u Banjaluci, sa Sašom Vlaisavljevićem, generalnim direktorom Aerodroma "Nikola Tesla" iz Beograda, o mogućnostima jačanja strateške saradnje beogradskog i banjalučkog aerodroma.

Čubrilović je zahvalio direktoru i upravi beogradskog aerodroma za pruženu stručnu i profesionalnu pomoć i doniranu opremu, s ciljem razvoja avio-saobraćaja i čvršćeg povezivanja Banjeluke i Beograda.

Konstatovano je da je važno ojačati strateško partnerstvo i ulagati u infrastrukturu Aerodroma "Banja Luka", kako bi se omogućilo uspostavljanje većeg broja avio-linija, imajući u vidu povoljne geografske i vremenske uslove.

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević rekao je da je prethodna, 2017. godina, bila najuspješnija imajući u vidu broj putnika, ostvarenih letova i finansijsku dobit.

U toku sastanka zaključeno je da je zajednički interes ulaganje i razvoj Aerodroma "Banja Luka", za šta, takođe, postoji podrška Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije