Privreda

Đapo: Hotelijeri i ugostitelji prate najviše svjetske standarde

Đapo: Hotelijeri i ugostitelji prate najviše svjetske standarde
Foto: Srna | Đapo: Hotelijeri i ugostitelji prate najviše svjetske standarde

SARAJEVO - Ministar životne sredine i turizma Federacije BiH (FBiH) Edita Đapo izjavila je da je turizam najbrže rastuća grana ekonomije u regionu i u svijetu, o čemu najbolje svjedoči stoprocentno povećanje broja noćenja u odnosu na prethodnih nekoliko godina.

"Hotelijeri i ugostitelji prate i najviše svjetske standarde kvaliteta, te se možemo pohvaliti hotelima kakve imaju SAD, Njemačka, Japan. Nedostaje infrastruktura koja direktno utiče na ostale turističke sadržaje", navela je Đapo, koja je danas razgovarala sa delegacijom Svjetske banke.

Ona je tokom susreta predočila situaciju u FBiH, posebno istakavši napredak ostvaren u turističkoj branši, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predstavnici Svjetske banke, na čelu sa višim ekspertom za privatni sektor u turizmu Hanom Meserli (Hannah Messerli), informisani su o aktivnostima federalnog Ministarstva životne sredine i turizma, koje je u parlamentarnu proceduru uputilo prijedloge zakone o turizmu, o boravišnoj taksi i o ugostiteljstvu.

Ovo ministarstvo je pokrenulo aktivnosti na izradi Strategije razvoja turizma u FBiH i u toku su konsultacije sa kantonima, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije