Privreda

Pratite nas na Google news

Đokić: Prodaja akcija nekih preduzeća - dio plana IRB-a

Đokić: Prodaja akcija nekih preduzeća - dio plana IRB-a
Foto: Srna | Đokić: Aktivosti u vezi sa prodajom akcija nekih preduzeća - dio plana IRB-a
Srna

UGLJEVIK - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da su aktivnosti u vezi sa prodajom akcija nekih preduzeća u Srpskoj dio plana koji sprovodi Investiciono-razvojna banka /IRB/ u ovoj godini.

"Nismo sigurni da li će te aktivnosti biti realizovane. To je samo plan IRB-a koji je Vlada podržala. To je dio ukupne privredne aktivnosti koju sprovodimo", rekao je Đokić novinarima u Ugljeviku odgovarajući na pitanje da li je namjera Vlade Srpske da proda akcije 14 preduzeća Republike Srpske.

On je naveo da je cilj da kroz vlasničku transformaciju prođu sva preduzeća koja je nisu prošla i da drugačijom organizacijom budu pronađeni načini za njihov kvalitetniji rad.

"Uspjeli smo da očuvamo znatan broj državnih preduzeća, učinili smo ih stabilnim i sada je vrijeme da se njihove akcije mogu ponuditi. Ali, i dalje ostaje da za strateška preduzeća odluke pri eventualnoj prodaji kapitala donosi Narodna skupština Republike Srpske na osnovu posebnog programa Vlade Srpske", napomenuo je Đokić.

On je rekao da će neka od tih preduzeća prodavati IRB posredstvom berze.

"Želimo da svaki takav transfer akcija bude u funciji poboljšanja situacije u tim preduzećima", rekao je Đokić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije