Privreda

Đokić: Samit energetike izuzetan poduhvat

Đokić: Samit energetike izuzetan poduhvat
Foto: N.N. | Đokić: Energetika - šansa koju Srpska neće propustiti

TREBINJE - Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić ocijenio je da je Samit energetike Trebinje izuzetno dobar poduhvat iz više razloga, najprije zbog toga što se govorilo o važnim temama koje su od velikog značaja za razvoj privrede i energetike, ali je, kako kaže, i dobro prihvaćen i dobro organizovan.

"Samit se pokazao dobrim i za ekonomski razvoj šireg područja, naročito u kontekstu mogućnosti koje u ukupnom ekonomskom razvoju može da pruži sektor energetike, pa je ovo bila prilika i da se u Trebinju okupe posebno značajni ljudi koji su uključeni u sektor eneretike, sinhronizujući i nauku i praksu", istakao je ministar Đokić.

Kaže da su na samitu sumirana ranija iskustva, ali je i prepoznat smjer u kome se energetika kreće u budućnosti, i u Republici Srpskoj i šire, pokazujući koliko je Republika Srpska i investiciono otvorena, da se prezentuju njene prednosti i resursi, te da se afirmišu i domaći stručnjaci iz energetskog sektora.

"Mi smo ovdje mogli vrlo jasno prepoznati da je budućnost u obnovljivim izvorima energije, a da su Republika Srpska i 'Elektroprivreda RS' upravo tome posvećene", rekao je ministar Đokić.

Govoreći o procesu restrukturiranja "Elektroprivrede RS", on ne smatra da su akcije malih akcionara u tome procesu obezvrijeđene, već kaže da je u pitanju samo faza koja će se prevazići.

"Svaki početak i svaka reforma izaziva određeni poremećaj i promjene, pa vjerovatno i neke strahove, ali se ja nadam da to neće biti na nekoj dugoročnoj osnovi, uvjeren da će  nova organizacija, nakon usvajanja novog zakona o električnoj energiji, donijeti i daleko bolje uređenje ovoga sektora i da će mali akcionari biti u prilici da zaštite svoje interese, a da i sam sektor donese daleko veću dobit nego što ju je donosio prethodnih godina", objasnio je ministar Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije