Privreda

Pratite nas na Google news

Đokić: Projekte staviti u funkciju podrške privrednom rastu

Đokić: Projekte staviti u funkciju podrške privrednom rastu
Foto: Srna | Đokić: Projekte staviti u funkciju podrške privrednom rastu
Srna

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je danas u razgovoru sa predstavnicima Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ da realizaciju projekata, naročito onih velikih, treba staviti u funkciju podrške privrednom rastu i razvoju.

Sagovornici su na sastanku u Banjaluci, kojem je prisustvovao i savjetnik predsjednika Vlade Republike Srpske Milorad Lukić, izrazili obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, koju su ocijenili veoma uspješnom, te izrazili spremnost za nastavak i unapređenje zajedničkog rada, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Predstavnici USAID-a predstavili su novi projekat asistencije energetskom sektoru, koji će biti realizovan u narednih pet godina u bliskoj saradnji sa svim zainteresovanim stranama.

Projekat podrazumijeva tehničku pomoć institucijama, elektroprivredama, regulatorima i drugim subjektima u ispunjavanju obaveza iz Ugovora o energetskoj zajednici i evropskih direktiva, pri čemu su prioritet sektori gasa, električne energije, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Reforme potpomognute ovom aktivnošću olakšaće buduća ulaganja u energetski sektor, a samim tim i podići nivo energetske bezbjednosti.

Predstavnici USAID-a izrazili su spremnost da kroz novi projekat pomognu u daljem ekonomskom osnaživanju zemlje, privlačenju investicija i uspostavljanju i daljem unapređenju tržišta električne energije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije