Privreda

Đokić i Fild: Jačati sektor obnovljivih izvora energije

Đokić i Fild: Jačati sektor obnovljivih izvora energije
Foto: N.N. | Đokić i Fild: Jačati sektor obnovljivih izvora energije

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je opredjeljenje Vlade Srpske aktivno učešće u evropskoj energetskoj politici, pogotovo kada je riječ o realizaciji projekata u oblasti obnovljivih izvora energije.

Đokić je u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom istakao da Vlada Srpske snažno podržava politiku novih investicija i ekonomskog razvoja.

"Želimo da jačamo sektor obnovljivih izvora energije i kapacitet onih koji do sada nisu toliko korišćeni, poput solarne i energije vjetra", rekao je Đokić.

Na današnjem sastanku u Banjaluci bilo je riječi o aktuelnim ekonomskim i političkim temama, a konstatovano je i da je dosadašnja saradnja dvije zemlje bila izuzetno uspješna i od velikog značaja za Srpsku, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Srpske.

Đokić je informisao ambasadora Filda o planiranim aktivnostima u ovoj godini kada je riječ o zakonskoj regulativi, kao i onima koje bi trebalo da rezultiraju realizacijom velikih investicionih projekata.

Fild je rekao da u ovom regionu postoje brojne prilike za saradnju sa britanskim kompanijama, kao i velike šanse za razvoj zahvaljujući bogatim resursima koje Srpska ima u oblasti obnovljivih izvora.

"Tu sam da pošaljem jasnu poruku da i dalje želimo da sarađujemo. Nastavićemo da pomažemo Srpskoj u oblasti energetike i rudarstva s ciljem ekonomskog jačanja zemlje", istakao je Fild.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije