Privreda

Đokić i Stefanović u "Kosmosu": Unaprijediti saradnju

Đokić i Stefanović u "Kosmosu": Unaprijediti saradnju
Foto: Srna | Đokić i Stefanović u "Kosmosu": Unaprijediti saradnju

BEOGRAD - Na sastanku ministra odbrane Srbije Nebojše Stefanovića sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem i rukovodstvom banjalučkog "Kosmosa" razmatrani su mogući budući modaliteti saradnje, koji bi bili od značaja za nastavak opremanja Vojske Srbije, a u isto vrijeme i za dalji razvoj ovog preduzeća.

Stefanović, koji je u okviru dvodnevne posjete Republici Srpskoj posjetio preduzeće za remont radarskih, raketnih i računarskih sistema "Kosmos" u Banjaluci, ocijenio da je ta saradnja dobra, ali da ima prostora za njeno dalje unapređenje.

Stefanović se sastao sa rukovodstvom "Kosmosa" i delegacijom Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske, a tema razgovora bili su aktuelni projekti i dosadašnja saradnja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je da je saradnja koju ovo preduzeće ostvaruje sa Srbijom od velikog značaja za njegovo funkcionisanje i razvoj.

On je zahvalio Stefanoviću za posjetu Republici Srpskoj, kao i za iskazanu spremnost za razgovor o različitim vidovima saradnje koji su prezentovani tokom sastanka.

Direktor "Kosmosa" Dušan Vještica, koji je tokom sastanka upoznao Stefanovića o kapacitetima i proizvodnim mogućnostima ovog preduzeća, podsjetio je da između 40 i 50 odsto prihoda preduzeće ostvaruje upravo saradnjom sa Ministarstvom odbrane Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije