Privreda

Đokić na najvećem sajmu vjetroenergije u Njemačkoj

Đokić na najvećem sajmu vjetroenergije u Njemačkoj
Foto: N.N. | Đokić na najvećem sajmu vjetroenergije u Njemačkoj

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić posjetio je danas najveći sajam vjetroenergije, koji se održava u njemačkom gradu Husum na sjeveru Njamačke, gdje se nalaze najveći parkovi vjetroelektrana u Njamačkoj.

Na sajmu su izložena i predstavljena najveća dostignuća u oblasti vjetroenergije, kao i razvojni pravci u oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, a posebno vjetroenergije.

U toku sajma organizovani su sastanci sa predstavnicima više kompanija koje se bave izgradnjom vjetroelektrana u Evropi i van evropskih prostora.

Đokić se tom prilikom sastao i sa vodećim menadžerima kompanije "Vestas" iz Danske, koja je jedan od najvećih proizvođača opreme za vjetroelektrane.

Tokom svih organizovanih sastanaka, Đokić je upoznao domaćine i zainteresovane  investitore o potencijalima za vjetroelektrane u Republici Srpskoj, kao i propisima i procedurama za investiranje u energetski sektor u Republici Srpskoj.

U delegaciji je, pored Đokića, i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović sa saradnicima. Opština Nevesinje raspolaže sa velikim potencijalima u oblasti vjetroenergije, a to potvrđuju do sada dodijeljene koncesije za izgradnju vjetroelektrana.

Zainteresovanim investitorima i budućim partnerskim kompanijama je upućen poziv da posjete Republiku Srpsku  i oni su poziv prihvatili.

Sajam vjetroenergije u gradu Husum je jedan od najvećih međunarodnih događaja u ovoj oblasti, koji godišnje okuplja oko 1000 izlagača iz 40 zemalja svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije