Privreda

Đorđo Armani ne isključuje spajanje svoje kompanije sa većom firmom

Đorđo Armani ne isključuje spajanje svoje kompanije sa većom firmom
Foto: Tanjug/AP | Đorđo Armani ne isključuje spajanje svoje kompanije sa većom firmom

Vlasnik italijanske modne imperije Đorđo Armani nije isključio mogućnost da se njegova kompanja spoji sa većom firmom u budućnosti.

"Nezavisnost od velikih grupa bi i nadalje mogla da bude pokretačka vrijednost za 'Armani grupu' u budućnosti, ali ne osjećam da mogu bilo šta da isključim", rekao je Đorđo Armani u pisanom intervjuu za Blumberg.

Prema njegovim riječima, uspjeh firme "Armani" je uvijek bio posljedica prilagođavanja promjenama koje donosi vrijeme.

Đorđo Armani, koji će za tri mjeseca proslaviti 90. rođendan, time je nagovijestio značajne promjene u odnosu na prethodni period kad je insistirao na nezavisnosti brenda "Armani", prenosi Tanjug.

"Trenutno ne predviđam da bi nas mogao preuzeti neki veliki luksuzni konglomerat, ali kao što sam rekao, ne želim ništa da isključim a priori jer bi to bio nepreduzetnički način djelovanja", dodao je on.

Vlasnik "Armanija" koji prema Blumbergovoj listi milijardera raspolaže imovinom od 6,6 milijardi dolara je sada otvoren i za eventualni izlazak na berzu, navodeći da je to "opcija koja bi se mogla razmotriti, nadamo se u dalekoj budućnosti".

Ako bi veća modna kompanija preuzela "Armani, morala bi da, prema procijeni Blumbergovih analitičara, izdvoji između osam i 10 milijardi evra.

Njujorška agencija podseća da je "Armani" za 2022. prijavio prihode od 2,4 milijarde evra, dok je francuski modni konglomerat LVMH u istoj godini prihodovao skoro 80 milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije