Privreda

Đuriću novi mandat, Bubić se nije pojavio

Đuriću novi mandat, Bubić se nije pojavio
Đuriću novi mandat, Bubić se nije pojavio

BANJALUKA - Borko Đurić, aktuelni predsjednik Privredne komore Republike Srpske, juče je reizabran na ovu funkciju, dok se Radenko Bubić, njegov protivkandidat, nije pojavio na izbornoj sjednici Skupštine, čime je potvrđeno pisanje "Nezavisnih".

Za direktora Komore ponovo je izabrana Dragica Ristić, a za potpredsjednike Komore izabrani su Mihajlo Vidić i Ratko Đuričić, dok je za predsjednika Skupštine izabran Dejan Mijić.

"Pred nama je period u kojem će sigurno biti mnoštvo teškoća. Uz one probleme s kojima smo se suočavali u prethodnom periodu doći će i neki novi, jer narastaju potrebe, povećavaju se obaveze, a mogućnosti su ograničene i teško se može očekivati da ćemo u neko dogledno vrijeme biti u poziciji da se sve obaveze servisiraju iz tekuće poslovne aktivnosti", naveo je Đurić nakon sjednice.

Prema njegovim riječima, ogroman problem predstavlja i odliv kvalitetne radne snage u zemlje EU, što dovodi domaće privredne subjekte do nemogućnosti blagovremenog i kvalitetnog izvršavanja preuzetih poslova.

Đurić je novinarima u Banjaluci nakon izborne sjednice rekao da će se njegove aktivnosti odnositi na smanjenje opterećenja na privredu, na stvaranje što povoljnijeg privrednog ambijenta da bi se obezbijedio što viši stepen konkurentnosti domaće privrede, proizvoda i preduzeća, uvažavajući sve probleme i okolnosti u kojima funkcioniše privredni sistem.

On je upozorio da se RS suočava s problemom sve većeg otvaranja domaćeg tržišta, kao i činjenicom da su vrlo ograničeni mehanizmi zaštite domaće proizvodnje, što je dovodi u podređen položaj na domaćem tržištu, a teško su joj dostupna strana tržišta zbog standrda koje ne može obezbijediti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije