Privreda

Pratite nas na Google news

Do kraja maja u Srbiji registrovano 1,3 miliona turista

Do kraja maja u Srbiji registrovano 1,3 miliona turista
Foto: N.N. | Do kraja maja u Srbiji registrovano 1,3 miliona turista
Srna

BEOGRAD - Srbiju je do kraja maja posjetilo oko 1,3 miliona turista koji su imali oko 3,5 miliona noćenja, što je za šest odsto više nego u istom periodu lani.

Direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je danas za RTS da su, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, kapaciteti popunjeni.

Prema njenim riječima, osim Beograda, strani turisti uglavnom posjećuju Zlatibor, Kopaonik, kao i Vrnjačku Banju i Sokobanju.

Turisti u Srbiju najčešće dolaze iz BiH, Crne Gore, Kine, Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Rusije i Njemačke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije