Privreda

Dodik: Moguć aganžman firmi iz FBiH i RS u Iraku

Dodik: Moguć aganžman firmi iz FBiH i RS u Iraku
Foto: Srna | Dodik: Moguć aganžman firmi iz FBiH i RS u Iraku

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Iraka Fuadom Huseinom o unapređenju prviredne saradnje i angažmanu kompanija iz Republike Srpske i FBiH na obnovi infrastrukture i drugim projektima u Iraku.

"Mislim da ima prostora da se angažuju naše firme koje mogu da rade na obnovi infrastrukture i privrede u Iraku. Danas smo razgovarali o tome kako da se ta saradnja obezbijedi", izjavio je Dodik novinarima.

On je, nakon susreta održanog na marginam samita povodom 60 godina Pokreta nesvrstanih, naveo da je bilo riječi i o odnosima Irak i BiH, kao i o stanju u regionu.

"Irak je zemlja koja je razrušena u sukobima. Oni žele da obnove partnerstvo sa zemljama i firmama sa prostora bivše SFRJ koje su ranije tamo bile prisutne", kaže Dodik.

On je napomenuo da su banjalučki "Čajevec" i sarajevski "Energoinvest" u vrijeme SFRJ imali dosta posla u Iraku.

Dodik se sa Huseinom susreo tokom dvodnevnog sastanka na visokom nivou posvećenom obilježavanju 60 godina Pokreta nesvrstanih, koji je okupito više od 100 delegacija država iz svih dijelova svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije