Privreda

Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje

Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje
Foto: Srna | Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje

​ISTOČNO SARAJEVO - Republika Srpska je partner vrijedan pažnje i to prepoznaje i Kina sa kojom je radila novu dobojsku bolnice i koja će krajem ovog mjeseca biti stavljena u funkciju, izjavio je večeras predsjednik Republike Milorad Dodik.

Dodik je nakon sastanka sa kineskom delegacijom u Istočnom Sarajevu napomenuo da je projekat izgradnje nove bolnice u Doboju jedan od megaprojekata za ove uslove, te da se završava krajem ovog mjeseca.

On je istakao da Srpska ima veoma dobru saradnju sa Kinom ali i mnogo problema koji dolaze sa Zapada, gdje smatraju da mnoge projekte koje Republika Srpska vodi treba zaustaviti.

"Mi od toga ne odustajemo", naglasio je Dodik, prenosi Srna.

U Federaciji BiH, kaže, gotovo da nema nijedan projekat koji se realizuje sa njihovim kompanijama, a Republika Srpska drži desetak projekata i razmišlja o novim.

On je naveo da Republika Srpska može da sarađuje sa Kinezima u svakoj sferi djelatnosti jer su pokazali kako se rade projekti.

Podsjetio je i da je Republika Srpska prva koja je u jugoistočnoj Evropi uradila Termoelektranu Stanari i istakao ponos što je to pominjao i predsjednik Kine Si Đi Ping.

Dodik kaže da sve što predstavnici Srpske rade, rade uz dobru volju i prijateljstvo koje imaju sa državom Kinom i njenim vlastima.

Na večerašnjem sastanku sa kineskom delegacijom, kojem je prisustvovao i premijer Republike Srpske Radovan Višković, razgovarano je o prioritetima vezanim za privrednu saradnju.

"Razgovarano je i u čemu mi možemo da podržimo politiku jedne Kine i politiku koju forsiraju vezano za regionalni i globalni put", naveo je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije