Privreda

Dodik: U planu solarna elektrana i značajna podrška opštini

Dodik: U planu solarna elektrana i značajna podrška opštini
Foto: N.N. | Dodik: U planu solarna elektrana i značajna podrška opštini

LJUBINJE - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Ljubinju da je prioritet ove opštine komunalno uređenje jer su ulice mnogo zapuštene, radiće se sanacija Doma zdravlja, a planirana je i gradnja solarne elektrane.

Dodik je rekao da se Ljubinje mora urediti i obećao da će na godišnji budžet od oko 1.800.000 KM u naredne četiri godine Ljubinje, na čelu sa SNSD-ovim načelnikom, od insitucija dobijati još milion.

On je rekao da se rade administrativni poslovi u vezi sa solarnom elektranom u Ljubinju, te da je određena lokacija i urađen projekat.

"Ono što je važno, što garantuje da će taj projekat biti završen, jeste činjenica da će to biti rađeno u okviru `Elektroprivrede Republike Srpske`. To je mnogo važno za Ljubinje", izjavio je Dodik novinarima nakon sastanka sa kandidatom SNSD-a za načelnika ove opštine Ristom Milutinovićem i užim rukovodstvom Opštinskog odbora stranke.

Dodik je rekao da je SNSD u Ljubinju i do sada bio prisutan i aktivan, ali da lokalna vlast nije imala konekciju sa institucijama Srpske.

"Došli smo ovdje da pobijedimo, imamo šest koalicionih partnera, odličnog čovjeka za načelnika i odličnu listu za odbornike“, istakao je Dodik.

On je obećao da će nakon izbora doći u Ljubinje sa predstavnicima i predsjednikom Vlade Republike Srpske da planiraju šta se treba sve uraditi.

Kandidat SNSD-a za načelnika Ljubinja Risto Milutinović rekao je da su očekivanja za predstojeće lokalne izbore optimistična i da je siguran u pobjedu.

On je dodao da ima podršku šest političkih stranaka u Ljubinju i ogromnu podršku građana ove opštine.

"Imam veliku podršku rukovdstva stranke, institucija, a imamo i obećanja koja će sigurno biti ispunjena ako Ljubinje izabere pravu opciju. Naša politika je programska, egzaktna, i odlično znamo šta su problemi mjesta i kako te probleme rješavati“, istakao je Milutinović.

Dodik je, nakon sastanka, zajedno sa Milutinovićem i predstavnicima Opštinskog odbora stranke položio vijenac na Spomenik palim borcima u Ljubinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije