Privreda

Dodik: Značajno što Tehnički remont Bratunac širi posao

Dodik: Značajno što Tehnički remont Bratunac širi posao
Foto: Srna | Dodik: Značajno što Tehnički remont Bratunac širi posao

BIJELJINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je dobra vijest za Bijeljinu i Srpsku to što kompanija Tehnički remont Bratunac širi posao nekadašnje fabrike "Elvako", koja je decenijama bila sinonim grada.

Dodik je naglasio da u ime institucija Srpske podržava projekte kompanija kao što je Tehnički remont Bratunac i poslovne ljude kao što je većinski vlasnik ove firme Slaven Ristić, koji šire proizvodnju i u Bijeljini.

"Raduje me činjenica da se našao stabilan partner Tehničkog remonta Bratunac, sa ugovorom od pet godina vrijednim 80 miliona evra. Rad kompanije i u Bratuncu i Bijeljini predstavlja ozbiljan posao u Srpskoj. Uvjereni smo da su domaći investitori danas kvalitetniji, a da su uvijek dobrodošli kvalitetni strani kupci", rekao je Dodik novinarima.

On je naglasio da je potrebno uložiti novac da bi bila obezbijeđena infrastruktura i iz fabrike isporučivano prema predviđenoj dinamici od pet kontejnera dnevno, uz zaposlenost 350 radnika.

Dodik je napomenuo da je potrebno riješiti stečaj Firme "Elvako", u čijim pogonima se odvija proizvodnja Tehničkog remonta Bratunac, koje je ta kompanija zakupila, izrazivši uvjerenje da će to ići brzo i uz razumijevanje svih strana.

"Kada je riječ o potraživanju države, naći ćemo dugoročni dogovor sa kompanijom da bi se održala ova proizvodnja u kojoj je obezbijeđen posao za 350 radnika u narednih pet godina. A, ako ovih pet godina budu uspješne, onda i za sigurnih 50 godina", poručio je Dodik u Bijeljini nakon razgovora sa rukovodstvom kompanije Tehnički remont Bratunac.

Većinski vlasnik Tehničkog remonta Bratunac Slaven Ristić rekao je novinarima da je ugovor sa njemačkom DHL kompanijom dogovoren i biće potpisan u naredne dvije nedjelje, a predviđa proizvodnju 6.000 kontejnera.

"To je veoma bitno za regiju i za sve nas, jer zajedno šaljemo poruku klijentima i svim ljudima da smoodlučni u namjeri da sprovedemo u djelo ono što smo planirali, da zaposlimo ljude i zadržimo mlade u Bijeljini i Republici Srpskoj", naglasio je Ristić.

On je naveo da je u bijeljinskoj fabrici u okviru Tehničkog remonta Bratunac zaposleno 100 radnika, a u naredna tri mjeseca planirano je zapošljavanje do 350 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije