Privreda

Dogovorena saradnja "Banje Vrućice" i Turističke organizacije Beograd

Dogovorena saradnja "Banje Vrućice" i Turističke organizacije Beograd
Foto: Arhiva | Dogovorena saradnja "Banje Vrućice" I Turističke organizacije Beograd

Predstavnici banjskog kompleksa Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" kod Teslića i Turističke organizacija Beograda danas su dogovorili niz promotivnih aktivnosti čiji je cilj približavanje te banje gostima iz Srbije.

Generalni direktor "Banje Vrućica" Dragan Bogdanić naveo je da taj kompleks, i u uslovima virusa korona, u julu i avgustu ima dobru posjećenost, te da je cilj posjete Beogradu privlačenje turista iz srpske prijestonice i cijele Srbije.

"Ovdje smo da nađemo put kako da u 'Banju Vrućicu' dođu gosti iz Srbije", rekao je Bogdanić novinarima nakon sastanka sa direktorom Turističke organizacije Beograd Miodragom Popovićem.

Bogdanić je izrazio uvjerenje da će svi koji dođu iz Srbije u "Banju Vrućicu", koja ima šta da ponudi u svakom segmentu turističke ponude, biti prezadovoljni.

Popović je, podsjetivši da Turistička organizacija Beograd godinama uspješno sarađuje sa kolegama iz Banjaluke i Turističkom organizacijom Republike Srpske, rekao da je "Banja Vrućica" izuzetno zanimljiva turistička destinacija.

"Mi to smatramo kao domaći turizam", naveo je Popović i podsjetio da Turistička organizacija Beograd, posebno sa kolegama iѕ Banjaluke, uspješno razmjenjuje iskustva.

On je naglasio značaj promocije "Banje Vrućice" u Beogradu, koji je sa više od dva miliona stanovnika izuzetan turistički potencijal.

"Pomoći ćemo `Banji Vrućici` da na dobar način predstavi svoje potencijale", napomenuo je Popović.

Sastanku, koji je održan u sjedištu Turističke organizacije Beograd, prisustvovao je i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

On je rekao da su na sastanku dogovorene konrektne promotivne aktivnosti na kojima će se raditi u narednom periodu.

Cicović je precizirao da će Predstavništvo organizovati najdirektnije sastanke i kontakte sa potencijalnim gostima iz Beograda kako bi im predstavili ovaj turistički biser Republike Srpske.

Kasnije danas, u Pres-centru Udruženja novinara Srbije, biće predstavljena kompletna ponuda banjskog kompleksa Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica".

"Banja Vrućica" je regionalni lider u oblasti zdravstvenog i velnes turizma sa ostvarenih 240.000 noćenja u 2019. godini.

Smještena je u centralnom dijelu Republike Srpske, 260 kilometara od Beograda i Novog Sada, na svega tri do četiri časa vožnje.

Sastanak u Turističkoj organizacije Beograda i medijsku promociju "Banje Vrućice" organizovalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji u okviru svojih stalnih aktivnosti na prezentaciji privrednih potencijala Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije