Privreda

Pratite nas na Google news

Dogovoreno smanjenje dnevne proizvodnje nafte za 500.000 barela

Dogovoreno smanjenje dnevne proizvodnje nafte za 500.000 barela
Foto: Ilustracija | Dogovoreno smanjenje dnevne proizvodnje nafte za 500.000 barela
Srna

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i Rusija saglasile su se da dodatno smanje proizvodnju nafte u prvom kvartalu sljedeće godine za 500.000 barela dnevno, kako bi se održale globalne energetske cijene, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

On je rekao da će Rusija po dogovoru smanjiti proizvodnju nafte za 70.000 barela, što znači da će proizvodna kvota biti 300.000 barela dnevno.

Novak je istakao da je odluka donesena na osnovu izvještaja tima za nadgledanje i tehničke komisije, javio je TASS.

"Ova kvota se odnosi na sve zemlje", naglasio je Novak.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije