Privreda

Pratite nas na Google news

"Dojče telekom" i "Dojče ban" završavaju poslovanja u Iranu

"Dojče telekom" i "Dojče ban" završavaju poslovanja u Iranu
Foto: Ilustracija | "Dojče telekom" i "Dojče ban" završavaju poslovanja u Iranu
Srna

BERLIN - Njemačka željeznička kompanija "Dojče ban", kao i "Dojče telekom" završiće svoje poslove u Iranu, nakon što su SAD uvele nove sankcije Teheranu.

Vašington je, takođe, upozorio da firme koje budu poslovale sa Iranom neće moći da posluju sa SAD.

Nove američke sankcije Iranu stupile su na snagu prošle sedmice i nekoliko evropskih kompanija već je suspendovalo investicione planove za tu zemlju, uključujući naftnu kompaniju "Total", kao i proizvođačae automobila "PSA", "Reno" i "Dajmler".

Državna firma "Dojče ban" uključena je u dva projekta u Iranu, rekla je danas portparol ove kompanije.

"Ovi projekti biće okončani u avgustu, odnosno septembru", rekla je ona, prenosi "Raša tudej".

Takođe "Detekon" /Detecon/, koja posluje u okviru sektora informacionih tehnologija "Dojče telekoma", zaključiće svoja poslovanja u Iranu.

"Detekon" nudi konsalting usluge kompanijama u industriji telekomunikacija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije