Privreda

Domovi za starija lica iz Kneževa i Domžala ozvaničili saradnju

Domovi za starija lica iz Kneževa i Domžala ozvaničili saradnju
Foto: Srna | Domovi za starija lica iz Kneževa i Domžala ozvaničili saradnju

KNEŽEVO - De­le­ga­ci­ja slo­ve­načkog Do­ma za sta­ri­ja li­ca "Domžale", ko­ju je pre­dvo­di­la di­re­ktor­ka Na­ta­ša Za­lo­kar, po­sje­ti­la je juče Dom za sta­ri­ja li­ca "Vi­do­vo vre­lo" ne­da­le­ko od Ba­nja­lu­ke na pu­tu za Kneževo, gdje se uvje­ri­la u izu­ze­tno do­bru or­ga­ni­za­ci­ju i kva­li­te­tan ni­vo uslu­ge so­ci­jal­ne za­šti­te.

To­kom po­sje­te po­tpi­san je Spo­ra­zum o po­slo­vno-te­hničkoj sa­ra­dnji u po­gle­du raz­mje­ne is­kus­ta­va i usa­vrša­va­nja oso­blja, za­je­dničkog druženja i izle­ta ko­ri­sni­ka uslu­ga, te or­ga­ni­zo­va­nja  re­kre­ati­vnih i za­ba­vnih akti­vnos­ti.     

Di­re­ktor Do­ma za sta­ri­ja li­ca "Vi­do­vo vre­lo" Da­li­bor Po­po­vić is­ta­kao je da je ovaj vid sa­ra­dnje ve­oma značajan jer Dom za sta­ri­ja li­ca "Domžale" kao drža­vna us­ta­no­va so­ci­jal­ne za­šti­te pri­mje­nju­je naj­vi­še evrop­ske stan­dar­de.

"U ci­lju što bo­lje uslu­ge za na­še ko­ri­sni­ke i usa­vrša­va­nja oso­blja, do­go­vo­ri­li smo da na­ši nje­go­va­te­lji ne­ko­li­ko pu­ta go­diš­nje odla­ze u Dom za sta­ri­ja li­ca u 'Domžale', a is­to ta­ko da ko­le­ge iz ovog do­ma do­la­ze kod nas u 'Vi­do­vo vre­lo'", re­kao je Po­po­vić i do­dao da se kroz ova­kav vid sa­ra­dnje otva­ra­ju broj­ne mo­gućnos­ti za po­di­za­nje kva­li­te­ta, ali i stva­ra­ju no­va pri­ja­telj­stva.

Is­ta­kao je da Dom "Vi­do­vo vre­lo" već sa­da pri­mje­nju­je vi­so­ke stan­dar­de so­ci­jal­ne za­šti­te, a da su u pla­nu do­da­tne akti­vnos­ti us­mje­re­ne na ra­dnu te­ra­pi­ju, re­kre­ati­vne i za­ba­vne akti­vnos­ti za ko­ri­sni­ke.

"Dom 'Vi­do­vo vre­lo' na­la­zi se na 750 me­ta­ra na­dmor­ske vi­si­ne i ima sve pre­di­spo­zi­ci­je za vaz­du­šnu ba­nju, što je izu­ze­tno značaj­no za opo­ra­vak i kva­li­tet živo­ta sta­rih li­ca, na čemu ra­di­mo 24 časa dne­vno", re­kao je Po­po­vić.

Za­ključio je da je naj­veće za­do­volj­stvo nje­mu lično, ali i kom­ple­tnom oso­blju ove us­ta­no­ve, ka­da sta­re, bo­le­sne i izne­mo­gle po­no­vo po­di­gnu na no­ge, ojačaju ih i omo­guće da se po­no­vo sa­mi sta­ra­ju o se­bi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije