Privreda

Džonson za povratak na radna mjesta gdje je to moguće

Džonson za povratak na radna mjesta gdje je to moguće
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Džonson za povratak na radna mjesta gdje je to moguće

U namjeri da ublaži udar pandemije Kovid-19 na privredu, premijer Velike Britanije Boris Džonson poslodavcima će poručiti da tamo gdje je to moguće učiniti na siguran način, na radna mjesta počnu da vraćaju zaposlene koji trenutno rade od kuće.

Kako piše londonski "Dejli mejl", ovu poruku Džonson će saopštiti tokom sedmice, zajedno sa najnovijim informacijama o situaciji u vezi sa korona virusom.

Rojters navodi da je Džonson u petak izjavio da je vrijeme da, uz neophodan oprez, počne prelazak sa rada od kuće na uobičajeni angažman.

"Veoma je važno da ljudi sada počnu da se vraćaju na posao ako to mogu. Mislim da su svi prihvatili savet koji je glasio 'ostanite kod kuće ako možete', a da bi sada trebalo da kažemo: 'Vratite se na svoje radno mesto ako možete'", izjavio je Džonson u jednoj emisiji u kojoj je odgovarao na pitanja građana.

Kada je pandemija korona virusa eskalirala, vlada Velike Britanije naložila je zatvaranje čitavih privrednih sektora, pa je ekonomija te zemlje zabilježila pad od 25 odsto tokom marta i aprila, podsjeća Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije