Privreda

E3 2023 zvanično otkazan

E3 2023 zvanično otkazan
Foto: Twitter | E3 2023 zvanično otkazan

E3 sajam 2023. godine neće se održati. Ni u fizičkom ni u digitalnom izdanju. Organizatori navode da nisu uspjeli da privuku dovoljno izlagača da bi sajam bio veliki događaj kakav su planirali.

Zvanično obrazloženje organizatora je da su mnogi izdavači bili prisiljeni da smanje investicije usljed nesigurne finansijske klime koja trenutno vlada. Međutim, druga strana priče je da se dio izdavača okrenuo drugim manifestacijama, što sopstvenim programima, što Summer Game Festu koji je nastao kao alternativa E3 sajmu.

Biće ovo druga godina kako se E3 uopšte ne održava, a ukupno četvrta da se sajam ne održava u fizičkom obliku. Posljednji E3 sajam u fizičkom obliku održan je 2019. godine, a posljednji digitalni E3 bio je 2021.

S obzirom na to da smo u najdužem periodu bez E3 sajma, postavlja se pitanje dali će se isti više ikada vratiti. Organizatori tu ne navode jasan odgovor, već izgleda da bi E3 mogao izgledati znatno drugačije ako ga u budućnosti uopšte i bude.

"Mi želimo da industriji igara pružimo platformu za marketing i sklapanje poslova, ali želimo da budemo sigurni da imamo pravi balans u željama i potrebama industrije. Sigurno ćemo slušati i ako budemo imali nešto da ponudimo, podelićemo to s industrijom", stoji u zvaničnom saopštenju, prenosi b92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije