Privreda

Ekonomski rast Kine mogao bi premašiti cilj u 2021. godini

Ekonomski rast Kine mogao bi premašiti cilj u 2021. godini
Foto: Pixabay | Ekonomski rast Kine mogao bi premašiti cilj u 2021. godini

PEKING - Godišnji ekonomski rast Kine vjerovatno će premašiti očekivani cilj, rekao je kineski potpredsjednik Liu He.

"Od početka ove godine, kineska privreda je nastavila da se oporavlja, a zaposlenost, cijene i međunarodna plaćanja održavaju se na normalnom nivou. Procjenjuje se da će njen rast premašiti očekivani cilj", rekao je Liu.

Liu je tokom obraćanja na 9. samitu u Hamburgu putem video-linka rekao da će Kina sljedeće godine održati kontinuitet, stabilnost i održivost makro politike i uložiti više napora da stimuliše vitalnost mikro entiteta, stvori dobra očekivanja za tržište i stvori bolje okruženje za mala i srednja preduzeća, velika preduzeća i ona finansirana iz inostranstva.

"Imamo puno povjerenje u kinesku ekonomiju sljedeće godine", dodao je Liu i naveo da "Kina ubrzava svoju novu strategiju razvoja, paradigmu dvostruke cirkulacije", javio je danas Kineski međunarodni radio.

Liu je istakao da Kina i Evropa, kao pokretačke snage oporavka svjetske ekonomije, treba da nastave da jačaju pragmatičnu ekonomsku i trgovinsku saradnju u postepidemijskoj eri.

"Treba da zajednički promovišu zelenu i niskougljeničnu transformaciju, produbljuju trgovinsku i investicionu saradnju i održavaju bezbjedan i nesmetan lanac snabdijevanja", rekao je Liu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije