Privreda

Er Srbija iznajmila Etihadov A320

Er Srbija iznajmila Etihadov A320
Foto: Ilustracija | Er Srbija iznajmila Etihadov A320

BEOGRAD - Kompanija Er Srbija sklopila je dogovor o iznajmljivanju Etihadove letjelice Airbus A320. Taj avion je juče popodne priključen floti srpskog avio-prevoznika.

U početku, avion će biti korišćen samo za nove popodnevne letove tog prevoznika na liniji od Beograda do londonskog aerodroma Hitrou. Er Srbija je od Etihada zakupila sedam nedjeljnih termina za slijetanje i polijetanje na aerodrom Hitrou za ukupno šesnaest letova nedjeljno između ta dva grada.

Kako piše exyuaviation, letjelica sa 136 sjedišta predstavlja poboljšanje u odnosu na avione A230 koje ima Er Srbija. Putnici u biznis klasi uživaće u oborivim sjedištima u rasporedu dva plus dva, dok će oni koji lete ekonomskom klasom imati šira sjedišta i naslone nego do sada.

Avion dobijen tim sporazumom registrovan je kao A6-EIC i star je 15 godina. Od kraja marta je stajao na aerodromu u Abu Dabiju. Prije Etihada letjelicu je koristio Martiner.

Osim Etihadovog A320, Er Srbija će iznajmiti Nordikin „bombardijer“ CRJ900 od narednog mjeseca, kao i deveti „erbas“ A319.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije