Privreda

Erdoan 29. avgusta na otvaranju radova na autoputu Beograd-Sarajevo

Erdoan 29. avgusta na otvaranju radova na autoputu Beograd-Sarajevo
Foto: Ilustracija | Erdoan 29. avgusta na otvaranju radova na autoputu Beograd-Sarajevo

BEOGRAD - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan doći će 29. avgusta posjetu Srbiji gdje će sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, javlja Tanjug.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom Erdoanove posjete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta kroz Srbiju Novi Pazar-Tutin.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica auto-puta Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, "Puteva Srbije" i turske kompanije "Tašjapi" potpisan je u decembru prošle godine.

Izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim "Koridorom pet", koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa autoputem Beograd-Šid i saobraćajnicom preko Požege.

Vučić i Erdoan su krajem jula u telefonskom razgovoru konstatovali napredak političkog dijaloga, ali i ekonomske saradnje dvije zemlje.

Erdoan je, kako je tada saopšteno, podržao politiku mira i saradnje, kojom Vučić promoviše stabilnost u regionu, saglasan sa srpskim predsjednikom da samo tako može da se obezbijedi veći interes investitora i ekonomski rast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije