Privreda

Pratite nas na Google news

Erdoan: Tri milijarde evra u distribuciju prirodnog gasa

Erdoan: Tri milijarde evra u distribuciju prirodnog gasa
Foto: Anadolija/Arhiva | Erdoan: Tri milijarde evra u distribuciju prirodnog gasa
Tanjug

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da je u posljednjih 18 godina ta zemlja u projekte distribucije prirodnog gasa uložila oko tri milijarde evra.

"Investicije u toplotnu i geotermalnu energiju sigurno će značajno doprinijeti snabdijevanju naše zemlje energijom", rekao je Erdoan u subotu, obraćanju video-konferencijom na ceremoniji svečanog otvaranja projekta energetike i prirodnih resursa u gradu Manisa.

Naglasio je da je riječ o vrlo važnom projektu četiri energetska postrojenja koji će biti vrlo korisni za cijelu Tursku, prenosi Anadolija.

"Za 18 godina trostruko smo povećali količinu proizvedene električne energije na 96.000 megavata, što je važno za sveukupni napredak Turske", rekao je Erdoan.

On je dodao da je cilj Turske da bude vodeća zemlja, ne samo u proizvodnji, već i u tehnologijama obnovljivih izvora energije.

"Prije nego što smo mi došli na vlast, prirodni gas je imalo samo pet velikih gradova, a mi smo to proširili na 81 grad, na sve naše gradove. Do kraja 2020. godine, razvili smo distribucijsku mrežu u dužini od 153 hiljada kilometara", rekao je Erdoan.

Danas, kako je naveo, oko 68 miliona stanovnika Turske ima mogućnost da koristi prirodni gas.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije