Privreda

Pratite nas na Google news

Etihad otkazao narudžbu 10 aviona Srbiji, Airbus vratio depozit

Etihad otkazao narudžbu 10 aviona Srbiji, Airbus vratio depozit
Foto: Ilustracija | Etihad otkazao narudžbu 10 aviona Srbiji, Airbus vratio depozit
N.N.

Etihad je odlučio da otkaže kupovinu Airbus A320 Neo aviona Srbiji.

Depozit koji je Jat airways 1998. uplatio Airbusu vraćen je Air Srbiji, potvrđeno je za" B92.net" u Air Srbiji.

Kao dio tekućeg restrukturiranja Etihad grupe, Etihad airways je odlučio da otkaže kupovinu određenog broja pomenutih letjelica. Depozit koji je nekadašnji Jat airways 1998. uplatio kompaniji Airbus vraćen je Air Srbiji i to je urađeno samo zahvaljujući strateškom partnerstvu s kompanijom Etihad airways, rečeno je u nacionalnoj avio-kompaniji Srbije za "B92.net".

U kompaniji Air Srbija navode i da dugoročni razvoj flote ostaje dio strateških razgovora dva partnera.

"U avio-industriji vlada jedna od najjačih konkurencija i ona se stalno pojačava. Sa promenama u potražnji, agresivnom konkurencijom i nesigurnom cenom goriva, kao najvećeg fiksnog troška avio-kompanija, sve ozbiljne avio-kompanije pažljivo planiraju dugoročni razvoj svoje flote. To su glavni razlozi zbog kojih se Etihad airways odlučio da otkaže nabavku pomenutih 10 aviona", navodi ta kompanija za "B92".

Podsjetimo, Reuters je u četvrtak objavio da kompanija Etihad planira da otpusti 50 pilota do kraja ovog mjeseca a svjetski mediji su pisali da je ta kompanija otkazala i narudžbu 10 Airbus A320 Neo što je bilo direktno povezano sa Air Srbijom jer je upravo takav tip aviona trebalo da stigne u flotu.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije