Privreda

Filip Moris najpoželjniji poslodavac u BiH

Filip Moris najpoželjniji poslodavac u BiH
Filip Moris najpoželjniji poslodavac u BiH

SARAJEVO - Kompanija Filip Moris BiH izabrana je, glasovima građana BiH, za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini. U tromjesečnom istraživanju koje je sproveo portal Posao.ba, a koje je obuhvatilo gotovo 19.000 osoba, ocjenjivan je rad preko 400 kompanija.

Kriterijum na osnovu kog je ovaj ugledni portal uvrstio kompaniju Filip Moris BiH na listu najpoželjnijih poslodavaca je lična percepcija ispitanika o tome koliko je određena kompanija ulagala u upravljanje ljudskim potencijalima, odnos prema uposlenicima, kao i imidž kompanije u javnosti.

„Philip Morris u Bosni i Hercegovini nudi šanse za razvoj karijere i omogućava svojim zaposlenima da razvijaju vještine u otvorenom i raznovrsnom okruženju, kao i da se dodatno usavršavaju u onome u čemu su najbolji. Zato sam ponosan što smo dobili ovo priznanje kao dokaz kvalitetnog  radnog okruženje koje smo uspjeli da kreiramo u Bosni i Hercegovini, a koje je potpuno uporedivo sa uslovima rada u filijalama Philip Morris-a na razvijenijim evropskim i svjetskim tržištima’’, izjavio je Aber Babić, menadžer finanisja kompanije Filip Moris BiH.

Ovo priznanje samo je jedan od pokazatelja da velike međunarodne kompanije poput Filip Morisa u našu zemlju donose visoke standarde i dobre prakse koje značajno unapređuju poslovnu klimu na našem tržištu.

Kompanija Filip Moris BiH posluje u sklopu grupacije Filip Moris International, najveće duhanske kompanije na svijetu. Trenutno posluje u 180 zemalja osiguravajući posao za preko 80.000 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije