Privreda

"Folksvagen" otvara fabrike

"Folksvagen" otvara fabrike
Foto: Tanjug/AP | "Folksvagen" otvara fabrike

FRANKFURT - Njemački proizvođač automobila "Folksvagen" nastavio je proizvodnju u svom najvećem postrojenju u Volfzburgu u sklopu šire inicijative za povratak na radna mjesta u Evropi, gdje je pandemija virusa korona uništila potražnju.

Njemačka je usljed smanjenja broja zaraženih virusom ublažila mjere blokade i proizvođači automobila se oslanjaju na sposobnost države da prati i ograniči broj novih slučajeva kako bi mogli da obnove poslovanje.

Grupacija "Folksvagen", u čijem SU vlasništvu "Škoda", "Audi", "Bentli", "Porše" i "Seat", ove sedmice nastavlja proizvodnju u postrojenjima u Volfzburgu, Portugaliji, Španiji, Rusiji, Južnoafričkoj Republici i Češkoj.

Proizvodni kapacitet u Volfzburgu za početak biće između deset do 15 odsto i za oko sedam dana dostići će 40 odsto nivoa od prije krize.

"Obnova najvećeg postrojenja za proizvodnju automobila u Evropi nakon višesedmičnog zastoja veoma je važan znak našim radnicima, dilerima, dostavljačima, za privredu NJemačke i Evropu", rekao je zvaničnik "Folksvagena" Andreas Tostman.

Planovi "Folksvagena" slični su onima koje su najavili konkurenti poput "Renoa", "Pežoa" i "Fiat Krajslera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije