Privreda

Ford gubi glavnog tehnologa u borbi za talente s Amazonom

Ford gubi glavnog tehnologa u borbi za talente s Amazonom
Foto: Ilustracija | Ford gubi glavnog tehnologa u borbi za talente s Amazonom

DETROIT – U "ratu" za talente između automobilske i tehnološke industrije koji se vodi u SAD, kompanija Ford Motor gubi svog glavnog tehnološkog direktora koji prelazi u Amazon

Ford je potvrdio danas da će glavni direktor za tehnologiju Ken Vašington, koji je došao u kompaniju 2014. godine iz Lokid Martina, napustiti proizvođača automobila iz Detroita 16. jula, prenosi CNBC.

On će se pridružiti timu Amazonu kao potpredsjednik za softverski inženjering u Sanivejlu, u Kaliforniji, prema internom dopisu Forda zaposlenima.

Odlazak Vašingtona je veliki udarac za američkog proizvođača automobila, koji namjerava da ubrza ulaganja vrijedna milijarde dolara u razvoj električnih i autonomnih vozila, shodno novom planu o zaokretu proizvodnje generalnog direktora Džima Farlija.

Džim Bukovski, koji je bio nadležan za istraživanje i dizajn električnih i elektronskih sistema, preuzeće privremeno dužnost šefa Fordovog istraživačkog i inženjerskog tima, dok se ne nađe stručnjak koji bi trajno naslijedio Vašingtona, saopšteno je iz Forda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije